ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Правителството одобри още 1.9 млн. лв. по бюджета на МЗ

МЗ

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни средства в paзмеp на 1 900 000 лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година.

Те са за предоставяне на трансфер за дофинансиране на сключени договори за изпълнение на дейности по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ и проект „Изграждане на инфраструктура за предоставяне на специализирана здравно-социална грижа за деца с увреждания“. Проектите се осъществяват с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

Средствата ще бъдат използвани за актуализиране на цените чрез Сключване на допълнителни споразумения към сключените договори за извършване на строително­монтажни работи при спазване на Закона за обществените поръчки. Това ще стане, като се приложи Методиката за изменение на цената на договори за обществени поръчки в резултат на инфлация, приета от Министерския съвет от 27.09.2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *