ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Правителството одобри участието на държавата в публичните предприятия

МС

Министерският съвет прие решение, с което одобри Политика за участието на държавата в публичните предприятия. Тя е изготвена от Агенцията за публичните предприятия и контрол (АППК) в сътрудничество с органите, упражняващи правата на държавата в публичните предприятия, въз основа на представените от тях становища и при съобразяване на нормативните изисквания.

В изготвения документ са включени съображенията, поради които държавата участва в публичните предприятия. Вписани са данни за очакваното им развитие, техния брой, общата стойност на собствения им капитал, разпределението по икономически дейности и дял в Брутния вътрешен продукт.

Определени са дългосрочните финансови и нефинансови цели, които държавата си поставя с участието си в публичните предприятия, както и показатели за изпълнението им.

Одобряването на Политиката за участието на държавата в публичните предприятия е важно, тъй като така България ще си изпълни ангажиментите, поети по Националния план за възстановяване и устойчивост. Очакванията са, че ще се подобри управлението на публичните предприятия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *