ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Предоставяме безвъзмездно каски и бронежилетки на Украйна

Суми

Министерският съвет прие решение страната ни да предостави безвъзмездно на правителството на Украйна помощ за защита на нейните граждани. Помощта представлява средства за индивидуална защита  – две хиляди каски и две хиляди бронежилетки. Това обяви на брифинг в Министерския съвет Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера. Защитните средства ще бъдат отпуснати от наличните количества със съдействието на българското Министерство на отбраната.

Средствата за индивидуална защита ще се използват от мирните украински граждани. "Тази мярка надгражда досега оказваната хуманитарна и друга помощ от страна на правителството", отбеляза Бориславова. 

"България бе една от първите държави, която се присъедини към страните от Европа, сезирали Международния наказателен съд в Хага за престъпленията, извършени от Русия на територията на Украйна. Това се случи още на 3 март. След това, на 24 март, България бе една от първите държави, която откликна на призива за допълнителна финансова помощ за дейността на Международния наказателен съд за осигуряване на по-добра възможност за разследване и осъждане на военните престъпления, извършени в Украйна", каза още началникът на политическия кабинет на премиера. Предстои Министерският съвет да вземе решението за отпускането на такава финансова помощ, а страната ни вече е получила благодарности от страна на международната съдебна институция. 

"Българското правителството реагира остро срещу зверствата, извършени в Буча", изтъкна началникът на политическия кабинет на премиера.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *