ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Представят Пловдив като инвестиционна дестинация в САЩ

бюджет

Предимствата на Пловдив като инвестиционна дестинация ще представи заместник-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов пред американски инвеститори. Това ще се случи в рамките два форума, които се организират от Българската агенция за инвестиции (БАИ) в Съединените американски щати, уточниха от местната власт в Града под тепетата.

Участието на заместник-кмета в инвестиционните конференции, в които ще се включат високопоставени представители на българската администрация, мениджъри в международни компании и водещи инвеститори в България, е възможност да се популяризира дейността на Община Пловдив, както и възможностите за инвестиционна дейност в региона. „Икономиката на Пловдив се развива изключително бурно, но трансформацията към по-високотехнологичен бизнес продължава. За това за нас е важно да продължим да популяризираме града и местния бизнес и да разширяваме бизнес възможностите за търговия и инвестиции“, коментира Стефан Стоянов.

Тези два форума ще позволят и директни срещи с представители на бизнеса и разговори за бъдещи инвестиции у нас. Двете инвестиционни конференции ще се проведат между 5 и 9 декември в Сънивейл, Калифорния и Портланд, Орегон.

Пловдив е вторият по големина град в България с население от 367 214 души. Градът е най-динамично развиващият се център в Южна България. Икономиката му се крепи на добре развитата многопрофилна индустрия, на услугите, туризма и информационните технологии.

Пловдив има международни летища, интермодален терминал, в близост до града минава автомагистрала "Тракия", има добре развита система от първокласни пътища и железопътна мрежа. От гледна точка на инвестициите с най-голям дял е промишлеността, следвана от търговията. В близост до града е изградена "Тракия Икономическа зона" – една от най-големите индустриални зони в Източна Европа. Проекти в нея имат големите български и международни компании.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *