ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Президентката на Гърция пристигна в България

По покана на държавния глава Румен Радев на държавно посещение у нас днес пристигна президентът на Република Гърция Катерина Сакеларопулу.

Президентът я посрещна с официална церемония на пл. „Св. Александър Невски“. Двамата отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин. Посещението е по покана на българския президент. Химните на България и Гърция бяха изпълнени от Гвардейския представителен духов оркестър.

След края на церемонията в Президентството двамата ще проведат среща на четири очи, а по-късно ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Гърция.  

Последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в различни области като икономиката, енергетиката, културата и туризма, както и сътрудничеството между България и Гърция в Европейския съюз и региона на Югоизточна Европа, се очаква да бъдат сред акцентите по време на срещата на двамата президенти, посочват от прессекретариата на Румен Радев.

В 11:45 ч. на церемония в Гербовата зала държавният глава Румен Радев ще удостои гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с орден „Стара планина“ с лента за нейните заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Гърция.

След церемонията президентите Радев и Сакеларопулу ще направят съвместни изявления за медиите.  

Последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в различни области като икономиката, енергетиката, културата и туризма, както и сътрудничеството между България и Гърция в Европейския съюз и региона на Югоизточна Европа, се очаква да бъдат сред акцентите по време на срещата на двамата президенти.

В рамките на посещението на държавния глава на Гърция у нас са предвидени срещи със служебния министър-председателя Гълъб Донев и с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *