ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Реализацията на плодове и зеленчуци може да бъде доказана електронно

Плодове и зеленчуци - протест

Кандидатите по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци за Кампания 2022 г. ще могат да докажат произведената и реализирана от тях продукция (плодове и зеленчуци) и електронно през Системата за електронни услуги (СЕУ), уточниха от    Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция (ДФЗ-РА).

Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и изпрати към ИСАК, електронна информация от счетоводните документи, с които да докаже произведената и реализирана от него продукция за плодове и зеленчуци след попълването на електронния опис в Системата за електронни услуги. Тя е разработенa именно с цел улесняване на земеделските стопани и минимизиране на грешките при попълването на досега достъпния електронен опис, който предоставят в Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“.

Въведената информация постъпва и се зарежда в ИСАК към схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци, за които стопанинът кандидатства. След това кандидатът следва да посети лично областна дирекция на ДФ „Земеделие“, където е необходимо да завери с подпис въведените данни и приложените документи, доказващи реализация на продукцията, както и да подпише декларацията по чл. 32, ал. 1 на Наредба 3 от 17 февруари 2015 г., което се явява последен етап от процедурата по прием.

Земеделски стопани, които все още нямат индивидуален профил, могат да получат достъп до СЕУ, след регистрация в системата чрез подаване на заявка от секция „Потребителски панел“ на https://seu.dfz.bg/ и потвърждение за идентификация на кандидата чрез Областните дирекции на фонда.

С оглед на разработената възможност за въвеждане на документи за произведена и реализирана продукция за плодове и зеленчуци в СЕУ, документи изпратени чрез електронната поща от кандидати по схемите за обвързано производство на плодове и зеленчуци, няма да бъдат приемани за кампания 2022.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *