ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

„Роснефт“ увеличи дела на азиатските страни в износа на петрол до 77%

През януари-септември „Роснефт“ увеличи продажбите на петрол за износ в страни извън ОНД с 4.8 на сто до 77.3 милиона тона, включително в Азия, с почти една трета до 52.4 милиона тона, се казва в доклада на компанията.

В резултат на оптимизирането на каналите за продажба, „Роснефт“ е увеличила дела на азиатските страни до 77 на сто от износа и напълно компенсира спада в продажбите за Европа с доставки за Азия, коментират от фирмата.

„През деветте месеца на тази година компанията увеличи производството на въглеводороди и успешно оптимизира каналите за дистрибуция: доставките на петрол за Азия се увеличиха с около една трета и напълно компенсираха спада в доставките за европейските купувачи“, е казал Игор Сечин, ръководител на компанията, цитиран в съобщението.

Като цяло обемът на продажбите на петрол от компанията за периода се е увеличил с 3.3 на сто – до 86.9 млн. тона.

„В същото време, благодарение на успешната оптимизация на каналите за дистрибуция в страни извън ОНД, бяха продадени 77.3 милиона тона, или 4.8 на сто повече на годишна база. Доставките на петрол за азиатски купувачи се увеличиха с около една трета през отчетния период период до 52.4 милиона тона. През третото тримесечие на тази година делът на азиатското направление в структурата на продажбите на петрол в страните извън ОНД достигна рекордните 77 на сто“, се казва в доклада на компанията.

По-рано Сечин посочи, че „Роснефт“ остава основният руски доставчик на петрол за Китай, осигурявайки 7 на сто от общото търсене на китайския пазар на суровини. Според него Руската федерация е увеличила доставките на петрол за Китай с 9.5 на сто за десет месеца до 72 милиона тона, заемайки второ място сред доставчиците.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *