ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Руските доставки на LNG за Китай с ръст от 32% през януари-октомври

Нидерландия ротердам пристанище терминал втечнен природен газ

Доставките на втечнен природен газ (LNG) от Русия за Китай през периода между януари и октомври са се увеличили на годишна база с 32 на сто, до 4.98 милиона тона. Това съобщават от Главната митническа администрация на Китай.

Числата сочат, че в стойностно изражение вносът на втечнен природен газ от Русия се е увеличил със 157 на сто, надхвърляйки 5.3 млрд. долара. По отношение на физическия обем LNG, закупен от Китай, Русия е на четвърто място.

Австралия е водещ доставчик на втечнен газ за Китай през януари-октомври (17.55 милиона тона за 12.55 милиарда долара). В същото време обемът на доставките от Австралия за Китай е намалял с една трета на годишна база. На второ място е Катар (12.46 млн. тона за 8.95 млрд. долара), доставките от който са скочили със 78 процента. Третото място е заето от Малайзия (6.18 млн. тона за 5.79 млрд. долара), доставките от която са намалели с 12 на сто. След Руската федерация се нарежда Индонезия (3.02 млн. тона за 2.37 млрд. долара), вносът от която спада с 27 процента.

През октомври Китай е внесъл 755.65 хиляди тона втечнен природен газ от Русия, което е със 7.12 на сто по-малко от септември.
През миналата година Китай е внесъл 4.51 милиона тона LNG от Русия, което е с 10 на сто по-малко от предходната година. В същото време цената на закупеното гориво възлиза на 2.76 милиарда долара, което е с 60% повече на годишна база.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *