ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Ще се ремонтират близо 30 км от път I-6 ГКПП „Гюешево“ – Кюстендил

каска строеж проект ремонт

Областно пътно управление – Кюстендил обяви обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на близо 30 км от път I-6 ГКПП „Гюешево“ – Кюстендил. По трасето преминава основният трафик за Република Северна Македония. Последната рехабилитация на пътя е изпълнена преди 25 години – през 1997 г., уточниха от Агенция "Пътна инфраструктура"

Поръчката е в две обособени позиции и прогнозната й стойност е 595 680 без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 14 ноември тази година.

В първата позиция е изработването на технически проект за основен ремонт на 13.2 км от път I-6 ГКПП „Гюешево“ – Кюстендил. Този участък е от ГКПП „Гюешево“ до село Вратца. Трасето преминава през селата Каменичка Скакавица, Раненци, Гърляно и Вратца. Ще се ремонтират и четирите мостови съоръжения в отсечката: над реките Лебница, Каменичка и Бистрица и над черния път в района на Вратца. Индикативната стойност на поръчката е 263 480 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за проектиране на основния ремонт на друг участък от I-6 ГКПП „Гюешево“ – София. Това е близо 17-километровата отсечка между село Жиленци и разклона за село Коняво, която включва и Околовръстния път на Кюстендил. Прогнозната стойност е 332 200 лв. без ДДС.

Срокът за проектантските работи и по двете обособени позиции е 60 дни, разделен в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите проекти след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

В момента се провежда и тръжна процедура за проектирането на още над 60 км от първокласния път I-6, които са на територията на област Бургас. Това е отсечката Венец – Ветрен, която започва при с. Венец, след пътен възел „Петолъчката“, и завършва при пътен възел „Бургас – запад“, където е връзката с АМ „Тракия“ и e кв. „Ветрен“ на гр. Бургас. Трасето преминава през 4 населени места – с. Венец, Карнобат, Айтос и кв. „Ветрен“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *