ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

„Син Карс Индъстри“ започва увеличението на капитала

зала на фондова борса акции пари

Фирмата за производство на спортни състезателни автомобили и електромобили "Син Карс Индъстри" обяви началото на процедурата за увеличение на капитала. Мениджърите й решиха това да стане с издаване на 13 695 779  нови, обикновени, поименни, свободнопрехвърляеми, безналични акции, с номинална и емисионна стойност от по 1 лев всяка и емисионна стойност от 1.14 лева. При изкупуване на тези книжа от инвеститорите, капиталът на русенската фирма ще нарасне от 20 543 669 лева на до 34 239 448 лева. Фирмата ще направи първично публично предлагане чрез пазара за растеж на малки и средни предприятия BEAM, организиран от "Българска фондова борса".

Съобщението за публичното предлагане е публикувано на сайта x3news.com на „БФБ-София“.

Сега борсовият оператор трябва да определи последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които купувачът им има право да участва в увеличението на капитала.

Всеки инвеститор, притежател на права за участие в процедурата, може да запише най-малко една акция от новата емисия. Срещу всяка притежавана ценна книга акционерите ще получат по едно право. Срещу 1.5 броя права акционерите имат право да запишат една нова акция на емисионна стойност от 1.14 лева.

Акционерите, които не желаят да участват в увеличението на капитала, както и всички други притежатели на права, имат право да продадат правата си до края на търговската сесия в последния ден на търговия с права.

В случай че всички акции от увеличението бъдат записани, капиталът на фирмата ще се увеличи до 34 239 448 броя акции, като всички издадени от нея книжа ще бъдат допуснати за търговия на пазар BEAM.

Предлагането ще се счита за успешно при записването на не по-малко от 2 500 000 броя акции.Максималната сума, която компанията може да акумулира от акционерите си, е над 15.6 млн. лева.

Русе ще се запази като Център за проучване и разработки, ключов за производството на всеки следващ модел. А компанията ще използва тези средства за изграждането на своето производствено звено в Румъния.

От "Син Карс Индъстри" обявиха, че продължава работата по затваряне на веригата на доставки и намирането на резервни доставчици от и възможно най-близо до Европа. Планът за второто полугодие е за разрастване на производствените мощности и увеличаване броя на готовите автомобили.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *