ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

След скандала в Столичната община: Борислав Иванов подаде оставка

Борислав Иванов

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов подаде оставка. Преди ден той се опита да свали украинското знаме от фасадата на Столичната община. Това се случи по време на протеста с искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова. Сутринта пък Иванов влязъл в кабинета на Фандъкова и излязъл на балкона. Снимал се близо до знамето и се прибрал. "Ще го сваля, когато искам Аз, не когато Вие го дадете! Госпожо кмет, моля идвайте навреме на работа", гласи текстът над снимката.

Общинарът е публикувал и снимки, на които носи скиорска маска, а в стори е пуснал и предизвикателно обръщение към общинския съветник Борис Бонев за физическа саморазправа, на което се вижда оръжие и белезници.

"Освен председател на СОС, аз съм юрист и университетски преподавател по право. Намирам за недопустимо поведението от вчера и днес на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който наскоро заяви желанието си за присъединяване към "Възраждане", написа във Фейсбук председателят на СОС Георги Георгиев. Той е внесъл доклад с искане за оставката му като зам.-председател и като председател на комисията по обществен ред и сигурност. Оставката на Иванов беше поискана и от "Демократична България", както и от общинските съветници Борис Бонев и Иво Божков.

Пред БТА зам.-председателят на СОС заяви, че още на следващата сесия на Общинския съвет ще подаде оставката от заеманите постове, защото осъзнавал, че самото сваляне на знамето е нередно, но го правел като израз на принципната си позиция. Иванов е член на Комисията по обществен ред и сигурност от групата на "Патриоти за София" от квотата на "Атака".

 

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn

  Още от категорията..

  Последни новини

  PODCAST

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *