ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Социалните плащания ще продължат

Пенсионери - пари - евро - еврозона

Ще се създадат условия да продължат социалните плащания. Това увери служебният вицепремиер по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров. На извънредното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) Лазаров уточни, че няма да има намаляване на социалните плащания с приемането на така наречения удължителен закон за бюджета за догодина. А служебният финансов министър Росица Велкова посочи, че бюджетът е финансовият план на държавата, който е израз на програмата на управляващо мнозинство, каквото все още не е сформирано.

На днешното извънредно заседание социалните партньори обсъждат една-единствена точка – Проект на Закон за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.

За пореден път представителите на синдикатите настояха за увеличение на доходите и изразиха несъгласие със запазването на минималната работна заплата на 710 лв.  От работодателските организации обаче изразиха своята подкрепа към внесения законопроект. Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, каза, че според бизнеса това е единственият правилен подход, защото останалите варианти са осеяни с много напълно неоправдани рискове.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *