ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“София тех парк” е подходящо място за локация на нов проект на “Адидас”

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов разговаря с мениджърите в централата на германската компания „Адидас“.

Министърът на икономиката и индустрията на Република България Никола Стоянов бе официален гост в централата на германската компания „Адидас“. Той е разговарял с изпълнителния директор на компанията Каспър Рорщед и представи възможностите за инвестиции в страната ни.

„Адидас“ имат интерес към локации, които могат да дадат добавена стойност в развитието им на дигитални продукти и технологии. Министър Никола Стоянов е акцентирал на постиженията на България в сектора и представи част от чуждестранните компании, които вече оперират у нас. По думите му България е трета в света по ИТ специалисти на глава от населението и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хил. души през миналата година, а общият брой на заетите в ИКТ сектора надхвърля 200 хил. души.

„България има интерес от привличането на инвеститори, които ще дадат добавена стойност на българската икономика. „Адидас“ е бранд, който говори сам за себе си и аз съм сигурен, че страната ни може да предложи много възможности, ако се доверите и инвестирате в България“, е подчертал министър Стоянов. Той е представил и възможностите на първия технологичен парк в България – "София Тех Парк" като подходящо място за локация на нов проект на „Адидас“ в България.

Договорено е разговорите да продължат в България, като още следващия месец делегация на спортния производител ще бъде на посещение в страната ни. Ръководството на компанията е споделило отличните си впечатления от България като извор на таланти в сферата на ИКТ, дигитализацията и иновациите и не скри сериозния си интерес към възможностите за инвестиции у нас.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *