ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Стабилизирано е налягането в повредените тръби на „Северен поток“

Северен поток 2

За стабилизиране на налягането и спиране на течовете на природен газ от повредените участъци от „Северен поток – 1“ и „Северен поток – 2“, съобщават от "Газпром".

„Налягането в тръба А на газопровода „Северен поток – 2“ и двете тръби на газопровода „Северен поток – 1“ след пробивите се е стабилизирало, течовете на газ са прекратени“, се казва в съобщението.

От компанията отбелязват, че сега продължава работата по понижаване на налягането в тръба В на газопровода „Северен поток – 2“. За да се постигне това, се изпомпва намиращия се в тръбата природен газ.

От „Газпром“ добавят, че при решение за възстановяване на доставките по тръба В на „Северен поток – 2“ природният газ ще бъде отново напомпан в тръбата.

По-рано прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков е коментирал, че засега не е ясно, в какви срокове ще могат да се възстановят участъците от газопроводите „Северен поток – 1“ и „Северен поток – 2“, където стана изтичането на газ. Тръбите и сега не работеха, но в тях бяха нагнетени 800 млн. куб. метра газ.

Новината за пробивите дойде на 27 септември от компанията оператор Nord Stream, която съобщи, че на трите тръби на газопроводите от системата „Северен поток“ са отчетени течове.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *