ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

TikTok иска да отвори складове

TikTok

Привидно всяко приложение се стреми да копира платформата TikTok, но изглежда сега се случва точно обратното – TikTok се стреми да имитира Amazon.

Най-тегленото приложение от 2018 г. насам TikTok си е поставило нова цел, а именно да създаде нова логистична и складова мрежа в Съединените щати, за да подкрепи усилията си за електронна търговия – съобщават от CNN. Това стана ясно от обявите за няколкото работни места, които наскоро бяха публикувани в страницата на платформата в LinkedIn.

Подобно на повечето социални мрежи, TikТok разшири електронната си търговия, за да има възможността да увеличава още и още приходите си. В момента приложението предлага опция за пазаруване, която се нарича TikTok Shop, която обаче може да се използва само на пазарите на определени държави. Тази подкатегория предлага на творци и търговци да подават продуктите си. Също така TikTok си партнира с Shopify, за да бъде възможно пазаруването през платформата.

С най-новите обяви за работа обаче, които пуснаха от социалната мрежа, изглежда, имат намерение да стигнат много далеч. Вместо приложението да служи само като платформа, която да достига до клиентите, TikTok ще се стреми да осигури логистична подкрепа за изграждането на това, което нарича в обявите си "чисто ново и по-добро изживяване в електронната търговия".

TikTok рекламира по следния начин новото си начинание: "Чрез осигуряване на складиране, доставка, връщане и обслужване на клиенти, нашата мисия е да помогнем на продавачите да подобрят своите оперативни способности и ефективност, да предоставим на купувачите задоволително изживяване при пазаруване и да осигурим бърз и устойчив растеж на TikTok Shop".

В една от обявите си от платформата споменават, че търсят човек, който да започне буквално от нулата и да изгради изцяло новата услуга.

От TikTok са отказали да дадат повече информация за бъдещите планове на социалната мрежа. Единственото, което са казали пред CNN, е, че целта им е да предоставят най-страхотното пазаруване, което включва складиране, доставка, добро обслужване и безпроблемно връщане на стоките, неодобрени от клиентите.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *