ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Трансграничните жп преходи са проблем на всички страни в ЕС

жп преход

В сградата на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) се проведе Кръгла маса на тема „Подобряване работата на трансграничните железопътни преходи на Република България“, организирана от Асоциацията по железопътна сигнализация, автоматика, комуникация и индустрия (RASTIA) и Клъстер „Зелен транспорт“.

В Кръглата маса взеха участие представители на повечето големи лицензирани железопътни превозвачи, Национална компания "Железопътна инфраструктура", оператори на интермодални терминали, НПО, синдикати и водещи експерти от академичните среди.

На срещата бяха обсъдени конкретни проблеми, които изпитват железопътните превозвачи при преминаване на граничните контролно-пропускателни пунктове на нашата страна, и бяха дадени предложения за подобряване на работата им.

Във встъпителните си изказвания инж. Мартин Янев и проф. Симеон Ананиев подчертаха, че подобряването на работата на трансграничните жп преходи е проблем не само на България, а на всички страни-членки на ЕС.

На Кръглата маса бяха представени становищата и предложенията на всички заинтересовани организации, като основната задача на събитието бе да очертае общата рамка, а след нея на базата на писмени предложения да се оформи цялостната визия на страната ни по разглежданата тема.

Целта на събитието бе и създаването на Обща работна група с представители на бизнеса и държавните институции под егидата на Българската търговско-промишлена палата за осъществяване на набелязаните мерки в очертаната обща рамка.

Борислава Кирилова

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *