ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Тристранката обсъжда извънредно промени в два кодекса

Министерски съвет

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание утре, 22 ноември 2022 г., от 11.00 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет. 

Негов председател е вицепремиерът по социалните политики Лазар Лазаров, а заместник-председатели – президентът на КТ "Подкрепа" – Димитър Манолов и председателят на Българската стопанска камара – Добри Митрев.

Членове са министърът на финансите Росица Атанасова Велкова-Желева, както Пламен Димитров, Иван Кокалов и Чавдар Христов от КНСБ, Иоанис Партениотис от КТ "Подкрепа", Васил Велев и Кънчо Стойчев от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Мария Минчева от Българската стопанска камара (БСК), Цветан Симеонов и Васил Тодоров от Българската търговско-промишлена палата, Кирил Домусчиев и Румяна Георгиева от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Васка Бакларова и Светлин Илиев от Съюза за стопанска инициатива (ССИ). Като член на тристранката се води и секретарят й Васка Шушнева.

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда и дава мнения по проекти на нормативни актове, уреждащи въпросите на трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения, здравословните и безопасните условия на труд, заетостта, безработицата и професионалната квалификация; общественото и здравното осигуряване, доходите и жизненото равнище. Той обсъжда и въпроси, свързани с бюджетната политика, социалните последици от преструктурирането и приватизацията. 

В утрешния ден тристранката ще разглежда шест законопроекта за изменение и допълнение: 

1.     Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса на труда, № 48-254-01-27, внесен от Корнелия Нинова и група народни представители.

2.     Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, № 48-254-01-11, внесен от Корнелия Нинова и група народни представители.

3.     Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, № 48-254-01-48, внесен от Корнелия Нинова и група народни представители.

4.     Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, № 48-254-01-51, внесен от Мустафа Карадайъ и група народни представители.

5.     Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, № 48-254-01-56, внесен от Кирил Петков и група народни представители.

6.     Законопроект за изменение и допълнение на Закона за семейни помощи за деца, № 48-254-01-12, внесен от Корнелия Нинова и група народни представители.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *