ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Търговският регистър вписа новите имена на „ЧЕЗ Разпределение“ и „ЧЕЗ Електро“

вписвания

В Търговския регистър е вписана промяна на наименованието на двете дружества – „ЧЕЗ Разпределение България“ АД – София и „ЧЕЗ Електро България“ АД – София.

Първото ще се нарича „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД (на латиница като: Electrorazpredelitelni mreji Zapad AD и/или Electrodistribution Grid West AD).
Наименованието на „ЧЕЗ Електро България“ АД се променя на „Електрохолд Продажби“ АД, изписано на английски: Electrohold Sales AD.
Тези промени бяха гласувани от общите събрания на двете дружества и са вписани в Търговския регистър при Агенция по вписванията на 28 април.

Това е поредна стъпка в стратегията на „Еврохолд България“ АД след придобиването на седем компании на чешката „ЧЕЗ Груп“ в България през юли миналата година. „Електрохолд“ ще е новото име на дружествата на ЧЕЗ в България от края на април тази година.

Припомняме, че енергийният подхолдинг на „Еврохолд България“ – Eastern European Electric Company B.V. (EEEC), придоби дружествата на „ЧЕЗ Груп“ в България през 2021 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *