ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Туроператорите искат по-високи командировъчни

командировка

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти ще внесе предложение в Министерството на финансите за актуализация на средствата, предвидени в на Наредбата за командировките.

Сумите, предвидени в наредбата, не са променяни повече от 15 години, обяви Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, цитирана от БНР.

В България за ден се предвиждат 20 лева, а за чужбина – 30 евро, добави Горанова.

Тя се възмути, че у нас вече е трудно за 20 лева да обядваш, пък какво остава тези пари да ти стигнат за целия ден. Горанова уточни и че от Асоциацията настояват за промяна в Наредбата не толкова заради техните служители, колкото заради корпоративните им клиенти.

От изявлението на Горанова не става ясно дали ще настояват за увеличаване на всички командировъчни пари – пътни, дневни и квартирни. Не е засегнат и въпросът какво е отношението на Асоциацията към чл. 16. от Наредбата за командировките в страната, според която, когато командированите имат право на пътуване по намалени тарифи, независимо дали то е използвано, пътните пари им се заплащат по тези тарифи.

Накратко – ако има влак до дадено място и за конкретен час, в който служителят трябва да стигне, той не би трябвало да ползва по-скъпия начин на придвижване – рейс или самолет. А ако го направи, разходите му ще бъдат покрити в размера на по-евтиния транспорт.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *