ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Ултимейт Енерджи” иска да придобие акции на „БРИКЕЛ”

ТЕЦ Брикел

"Ултимейт Енерджи Инвестмънт Груп Ел Ел Си" (Ultimate Energy Investment Group, LLC) е уведомила Комисията за защита на конкуренцията, че има намерение да осъществи концентрация чрез придобиване на акции от капитала на „БРИКЕЛ” EАД, съобщиха от регулатора.

Справката в комисията показа, че "Ултимейт Енерджи Инвестмънт Груп Ел Ел Си" не извършва търговска дейност.

„БРИКЕЛ” пък се занимава производство на електрическа и топлинна енергия, пренос и разпределение на топлинна енергия; производство и пласмент на брикети, обогатено енергийно гориво и енергийно гориво от лигнитни въглища. В “БРИКЕЛ” е единствената брикетна фабрика в България.

Според уведомлението от кандидат-купувача, се очаква операцията да не окаже въздействие върху съответни продуктово-географски пазари в страната: производство на електрическа, производство и пренос на топлинна енергия, както и производството и продажбата на брикети, обогатено енергийно гориво и енергийно гориво от лигнитни въглища.

Искането от "Ултимейт Енерджи Инвестмънт Груп Ел Ел Си" е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на ъответния пазар в страната, уточняват от регулатора.  

Съобщението е изготвено от уведомителя "Ултимейт Енерджи Инвестмънт Груп Ел Ел Си", като комисията си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, коментираха от антимонополния орган.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *