ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Водещи членове на ОПЕК+ преговарят за свиване на добива

Мохамед бин Салман Владимир Путин опек опек+ (ДПА)

Водещи членове на обединението ОПЕК+ са започнали дискусии за евентуално свиване на петролния добив в подготовка за срещата на алианса, планирана за 5 октомври, предаде Ройтерс.

Според източник от ОПЕК е "вероятно" да бъде взето решение за намаляване на добива, а други двама източника от ОПЕК+ допълват, че ключови членове на неформалното обединение са говорили по темата.

Русия вероятно ще предложи ОПЕК+ да намали добива на петрол с около 1 милион барела на ден на следващата си среща, съобщи във вторник източник, запознат с руската гледна точка.

Срещата на 5 октомври ще се проведе на фона на падащите цени на петрола и месеците на сериозна пазарна нестабилност, което накара друг водещ производител от ОПЕК+, Саудитска Арабия, да заяви, че групата може да намали производството.

ОПЕК+, която обединява страни от ОПЕК и съюзници като Русия, отказа да увеличи добива, за да понижи цените на петрола, въпреки натиска от страна на основните потребители, включително Съединените щати, да помогне на световната икономика.

Въпреки това цените паднаха рязко този месец поради страховете за глобалната икономика и покачването на щатския долар, след като Федералният резерв повиши лихвените проценти.

Русия е изправена пред трудности при поддържането на производството на петрол поради санкциите на Запада срещу нейния енергиен и финансов сектор, след като нахлу в Украйна по-рано тази година, припомня Ройтерс.

Саудитска Арабия не осъди действията на Москва на фона на трудни отношения с администрацията на президента на САЩ Джо Байдън.

Руският президент Владимир Путин и саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман разговаряха миналата седмица и похвалиха усилията в рамките на ОПЕК+, потвърждавайки намерението си да се придържат към съществуващите споразумения, съобщи Кремъл.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *