ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

ББР ще подкрепя творческите индустрии и стартъпите при още по-добри условия

ББР - централен офис

"Българска банка за развитие" АД обнови условията по програмата си в партньорство Паневропейския гаранционен фонд в подкрепа на малкия и средния бизнес, творческите индустрии и стартиращите предприятия в производството. Кредитите за бизнеса и креативните професии вече са с намалено, 5% самоучастие, а срокът за кандидатстване е удължен до 30 юни тази година, съобщиха от кредитната институция.

Програмата на ББР „Business:Creative:StartUP“ осигурява финансиране на едни от най-засегнатите от пандемията сектори с преференциални лихви и по-ниски от стандартните изисквания за обезпечение и самоучастие.

Размерът на отпусканите кредити за творчески бизнеси е до 500 хил. лева. Стартиращите компании могат да се възползват от финансиране до 250 хил. лв., без да е нужно да залагат имуществото си, като гаранция ще бъде закупеният актив. Малките и средните предприятия от всички сектори, които не попадат в другите два сегмента, също могат да кандидатстват за заем при по-добри условия: от 100 хил. до 5 млн. лева, за срок до 10 г. и гратисен период до 18 месеца.

До момента по програмата в партньорство с Паневропейския гаранционен фонд са отпуснати кредити на обща стойност почти 3 млн. лв. на фирми основно в сферата на  производството и търговията, сред които като една стартираща.

Предоставеното финансиране се осъществява по гаранционен инструмент EGF, изпълняван от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) с финансовата подкрепа на държавите-членки на Европейския съюз, които допринасят за Паневропейския гаранционен фонд.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *