ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Димитър Шумаров получи приза “Банкер на годината” за динамиката в развитието и социалната ангажираност на “Пощенска банка”

Награди Банкер на годината 2021

За поддържаната вече трета година динамика в развитието на банката и за социалната й ангажираност "БАНКЕРЪ" присъди приза „Банкер на годината” на изпълнителния директор, главен финансов директор и член на управителния съвет на "Пощенска банка" Димитър Шумаров.

Награда бе връчена от съпредседателя на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

В отговор г-н  Шумаров каза: "Приемам наградата с огромна благодарност. За мен е изключителна радост да я получа в юбилейна година за мен и колегите ми в "Пощенска банка" .Приемам я като признание за усилията и постиженията на всички колеги, с които през годините сме работили. Благодарение на усилията на всички служители "Пощенска банка" притежава водеща роля в банковия сектор, а политиките й се провеждат в съответствие с екологичните, социални и управленски фактори, и с грижа за обществото. Искам да пожелая на всички светли празници!".

https://www.facebook.com/vestnik.banker.5/videos/753415035615387

Кариерата на Димитър Шумаров започва в отдел "Бюджетна политика" на Министерството на финансите по времето, когато днешният управител на БНБ Димитър Радев е заместник министър там. Скоро след това той заема ключова позиция в Банковата консолидационна компания като директор "Икономически анализ и прогнозиране". Пак в същите драматични години, когато "консолидацията" все още звучеше като непознат термин в българската икономика, той се присъединява към екипа на нововъзникналата Обединена българска банка и остава там цели 16 години, последните от който като главен финансов директор. Към управляващият екип на "Пощенска банка" се присъединява през 2012 година.

"Ние сме единствената банка в България, която има свой „Зелен борд” и специализирано звено в организационната си структура, които работят за опазването на околната среда  – както по отношение на ограничаване на използваните от банката ресурси, така и по отношение на финансиращата ѝ дейност", заявява Димитър Шумаров. И обръща специално внимание, че финансовата институция винаги се стреми да развива усещането за отговорно отношение, както на своите служители, така и на клиентите си.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *