ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

ФБР предупреди за рискове при платформите за криптоинвестиции

хакер

ФБР предупреди за големи рискове при инвестициите в т.нар. DeFi платформи и призова хората да са особено внимателни. Това са децентрализирани платформи за крипто инвестиции, които набират популярност, но са и много рискови, съобщава Engadget.

Предупреждението на ФБР се основава на статистиката на Chainalysis. Само за първите три месеца на тази година хакерите са откраднали 1.3 млрд. долара в различни криптовалути. 97% от тези пари са взети от DeFi платформите.

За същия период през 2020 г. от DeFi са откраднати 30% от общата сума, а през 2021 г. – 72%. Видима е тенденцията хакерите да се насочват към DeFi, като измислят най-различни методи, за да излъжат системите, казва ФБР.

През тази година имаше няколко големи онлайн обира на подобни платформи. При един от тях хакерите са взели 320 млн. долара. А наскоро Nomad загуби 200 млн. долара заради погрешна конфигурация. Това не влиза в тази статистика, тъй като се случи през второто тримесечие.

ФБР препоръчва на инвеститорите да извършват внимателни проверки преди да инвестират пари в DeFi платформи. Това включва историята на платформата, контакти, технологиите, които използва и дали е платила за независим външен одит на кода и сигурността си. Препоръчва се и да не се инвестира в платформи, които призовават към бързо действие, защото няма време и ще бъде пропусната възможността.

ФБР съветва инвеститорите да взимат внимателни и добре обмислени решения, ако трябва, да потърсят и съвет от лицензиран финансов специалист. Също така трябва да помнят, че все още в много държави криптовалутите и инвестициите в такива активи не са регулирани и няма защити за инвеститорите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *