ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Индия пуска първия в света банкомат за продажба на злато

Банкомат, който ви позволява да купувате златни монети с пари от кредитни или дебитни пластмасови карти? Вече има и такъв. Той започна да обслужва клиенти в индийския град Хайдерабад (щат Теленган). Според The ​​Economic Times, това е първата подобна машина, която работи в реално време, не само в Индия, но и в света.
Устройството е произведено от частна индийска компания Goldsikka Pvt Ltd, която разработи иновативна технология за продажба на злато чрез това устройство. Банкоматът побира пет килограма 24-каратови златни монети и позволява закупуването им в осем варианта – от 0.5 грама до 100 грама. Важна характеристика на банкомата е, че цената на златото на неговия екран се актуализира в реално време в съответствие с промените в котировките за този благороден метал на Лондонската фондова борса.

Банкоматът разполага с надеждна система за защита срещу хакване. Оборудван е с вградена видеокамера, звукова сигнализация и има линия за връзка с полицията.

Според представители на Goldsikka, устройството предоставя на всеки удобна възможност да инвестира в злато, избягвайки финансови загуби, без да се налага да посещава банки или магазини за бижута.
В първия ден на работа иновативният банкомат е обслужил 20 клиента.

Goldsikka планира да инсталира 3000 от тези банкомати в Индия и да навлезе на световния пазар със своите продукти.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *