ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Нетният доход на ЦКБ от лихви расте до 89.52 млн. лева

eвро

Печалбата на „Централна кооперативна банка“ АД в края на третото тримесечие е в размер на 25.47 млн. лева, показват данните от междинния финансов отчет на кредитната институция. В сравнение със същия период на миналата година, тя е с 13.05 на сто по-ниска.

Нетният доход от лихви на ЦКБ расте до 89.52 млн. лева при 78.38 милиона година по-рано. Нетният доход от такси и комисионни също се увеличава, но с по-нисък темп – от 36.41 млн. лв. преди година до 39.94 милиона в края на септември тази година.

Активите на ЦКБ в края на септември са на стойност 7.61 млрд. лева.  Увеличението на техния размер е свързано основно с нарастването на привлечениет средства от други депозанти. А банката заема седмо място в класацията на БНБ по показателя „Балансова стойност на активите“ на търговските банки у нас. Спрямо година по-рано е постигнато увеличение на активите с 6.91 на сто. Спрямо края на второто тримесечие балансовата стойност на активите отбелязват ръст от 146.32 млн. лева.

За деветте месеца на тази година предоставените кредити и аванси на клиенти възлиза на 3.08 млрд. лева, като техният размер расте с 9.71 на сто. Спрямо второто тримесечие увеличението по този показател е с 1.17 на сто.   

В края на септември задълженията на ЦКБ към другите зепозитанти заемат 98 процента от общите задължения на банката. Тяхната стойност е в размер на 6.87 млрд. лева. Нарастването на тези суми в сравнение със същия месец на миналата година е със 7.93 на сто, отчитат от дружеството. Спрямо второто тримесечие задълженията към депозанти също растат, но само с 2.28 на сто.

През третото тримесечие ЦКБ не е начислявала и изплащала дивиденти на своите акционери.

Основен акционер в банката е "Химимпорт" АД, който пряко и чрез други свързани с него фирми, контролира кредитната институция. Към кра яна второто тримесечие членовете на Управителния и Надзорния съвет на ЦКБ не са притежавали акции на банката, която управляват.

Акциите на "Централна кооперативна банка" през третото тримесечие лъкатушат надолу по ценовата стълбица, като на 28 октомври струват по 1.48 лева за един брой. А по този начин инвеститорите оценяват ЦКБ на 188 152 356 лева. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *