ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Разпродава се оборудване за копаене на криптовалута със 77% отстъпка

крипто

Компаниите са принудени да продават оборудване за копаене на биткойни и други криптовалути поради задълбочаването на кризата. Това е необходимо за покриване на финансовите загуби на фирмите, според The ​​Wall Street Journal, позовавайки се на статистика на Luxor Technology Corp.

„Най-ефективните машини за копаене на биткойни се продават със 77% по-малко от миналата година. Машините, използвани за обработка на транзакции, в момента струват около 24 долара на 100 терахаша, което е мярка за процесорната мощност на машината. Миналата година същите коли струваха около 106 долара.

Преди засилването на кризата минните компании често закупуваха оборудване и наемаха складови помещения на кредит. Нарастването на стойността на криптовалутите позволи на фирмите да компенсират загубите от тези разходи. Наскоро обаче ситуацията се промени драстично и котировките на водещите крипто активи започнаха да падат. Сега цените на акциите на водещите минни компании бързо падат.

"Цената на акциите на една от най-големите минни компании в света – Core Scientific, се срина с 99% от началото на годината. TeraWulf е загубила 93% от капитализацията си от янеари досега. Котировките на книжата на Stronghold Digital Mining паднаха с 94%, а на Riot Blockchain – със 74 на сто.

Очаква се увеличение на цената на биткойн над 22 500 щ.д.
"Биткойн може да се насочи към зоната от 22 300-22 500 долара. Колкото по-бързо купувачите се закрепят над 22 500 долара, толкова по-голяма е вероятността за рали до 25 хиляди. Успехът на купувачите ще зависи от динамиката на долара и американските борсови индекси“, коментира финансовият анализатор на BitRiver Владислав Антонов.

Според него докладът за инфлацията в САЩ (CPI) за октомври, който ще бъде публикуван на 10 ноември, ще окаже силно влияние върху световния пазар на криптовалута. До този момент купувачите определено трябва да повишат цената над 22 500 долара, тъй като докладът за CPI е важен за управлението на системата на Федералния резерв на САЩ (FRS).

Пазарът очаква инфлацията да се повиши на месечна база и да спадне на годишна база. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *