ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

За 29-и път връчихме наградите “Банкер на годината”!

Вестник "БАНКЕРЪ" за 29-и път връчи наградите "Банкер на годината". Това стана в навечерието на професионалния празник на банкерите – Никулден – в "Гранд хотел Милениум София" .

Малко преди началото на церемонията Илия Джагаров – син на напусналата ни без време основателка на вестника – Бистра Георгиева, приветства гостите – министри, банкери, политици, журналисти, като припомни думите й: "Независимо от това, което ще кажеш и ще обещаеш днес, всички повече се интересуват от това, което ще направиш утре!"

Той увери гостите, че заедно с екипа на „БАНКЕРЪ“ ще продължат да следват пътя, който Бистра Георгиева е утъпквала през последните 30 години, като редакционната му политика ще остане непроменена. Добави, че заедно с партньора му – г-н Веселин Чипев, ще надградят постигнатото до момента и така от 12 декември „БАНКЕРЪ“ ще предоставя съдържанието си на напълно нова интернет платформа.

Последва същинската част на церемонията.

За постигнат висок органичен растеж през кризисната година, призът „Банкер на годината” получи главният изпълнителен директор и председател на управителния съвет на "Пощенска банка" Петя Димитрова. Статуетката й бе връчена от вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова. В краткото си слово тя обяви, че й липсва обръщението на Бистра Георгиева, наричайки я "Нашата Бистра", след което се обърна към редакционния екип с думите "Всеки един от вас носи по нещо от тази велика жена, от това, което тя ви завеща и остави – вашата независимост, вашата категоричност!"

За поддържане и успешно стимулиране на високото доверие на клиентите, за „Банкер на годината” бе обявен изпълнителният директор и ръководител на направление „Банкиране на дребно“ и член на управителния съвет на "Банка ДСК" Диана Митева. Наградата й бе връчена от вицепремиера по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

За неорганичен растеж чрез придобиването на "Райфайзенбанк България" от KBC Bank, с приза „Банкер на годината” бе удостоен председателят на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на "KBC Банк България" и на ОББ Питър Рубен. Наградата му бе връчена от съпредседателя на "Продължаваме промяната" и бивш финансов министър – Асен Василев. 

За висока печалба, рентабилност на собствения капитал и темп на увеличаване на активите, призът „Банкер на годината” получи главният оперативен директор на TBI Bank Николай Спасов. Наградата му бе връчена от министъра на електронното управление Георги Тодоров

За постигането на забележителни успехи в дигитализацията и алтернативните канали на обслужване, отличието "Банкер на годината" спечели главният изпълнителен директор и председател на управителния съвет на "Първа инвестиционна банка" Никола Бакалов. Наградата му бе връчена от Никола Гечев, директор на "Корпоративни продажби" във "Виваком България". 

Водещ на церемонията бе Ева Кикерезова, за доброто настроение на гостите се грижеше Биг бендът на БНР, а престижните статуетки – за 29-ти път бяха изваяни от скулптора Андрей Москов.

Очаквайте подробности…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *