За броени часове столични полицаи задържаха обявения за издирване Кирил Стойков – Индианеца

Migration Image

nbsp;

Обявеният за общодържавно издирване Кирил Стойков ndash; Индианеца бе задържан при мащабна акция на столичната полиция. Рецидивистът, извършител на серия грабежи в София, е автор на две тежки престъпления от тази нощ – въоръжен грабеж на магазин в ж.к. bdquo;Дружбаrdquo; и на таксиметров шофьор в кв. bdquo;Хаджи Димитърrdquo;.

В рамките на няколко часа служителите на реда атакували пет адреса в ж.к. bdquo;Дружбаrdquo;, един в кв. bdquo;Орландовциrdquo; и четири в центъра на столицата. При проверка на апартамент на бул. bdquo;Дондуковrdquo; полицаи от 5-то РУП арестували издирвания.

Първият му набег за днес бил в денонощен магазин за хранителни стоки в ж.к. bdquo;Дружба 2rdquo;, малко след 1 часа. Сигналът в полицията бил получен от дежурния диспечер на частна охранителна фирма. На място пристигнали криминалисти и дежурна оперативна група от Осмо РУП. Пред служителите на реда продавачката разказала, че в магазина влязъл маскиран мъж, който произвел изстрел във въздуха с пистолет и поискал оборота. Жената оказала яростна съпротива и успяла да дръпне маската на нападателя. При сблъсъка между тях той скъсал златния й ланец и хукнал да бяга. При оттеглянето си счупил стъклото на вратата и изпуснал мобилния си телефон.

Другото престъпление мъжът извършил тази сутрин към 7.00 часа в ж.к. bdquo;Хаджи Димитърrdquo;, където слизайки от таксиметров автомобил нанесъл побой на шофьора и отмъкнал златния му ланец.

Задържаният с полицейска мярка за 24 часа рецидивист е известен за множество грабежи и кражби, осъждан е.

Разследващият екип продължава работа по документиране на престъпната му дейност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст