Иван Костов: Трябва да има оставки в ГДБОП заради Мирослава

Migration Image

Трябва да се поискат оставки на най-високо ниво в ГДБОП. Например на главния комисар Станимир Флоров. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в сутрешния блок на БТВ във връзка с убиството на Мирослава от Перник. Рухналият в момента авторитет може да бъде закрепен само с драстични мерки, категоричен бе Костов.

Според него всичко около убийството и последвалото го самоубийство на основния заподозрян говори за това, че държавата няма авторитет. Освен това нарастването на подозренията в хората говори, че няма вяра, че някой авторитет може да се намеси и да успокои нещата.

Версията, че момичето е в чужбина е израз на крайно непочтено отношение към потърпевшото семейство, посочи още Костов. Лошото е, че тези версии на гърба на хората се правят, за да се прикрие тяхната некомпетентност да разкриват истински престъпления, заяви лидерът на ДСБ.

Според него друга основателна причина, за да се поиска оставката на комисар Флоров е самоубийството на основния обвинен.

Недопустимо, според Иван Костов, е и поисканото извинение от страна на премиера от семейството на жертвата.

Не може министър председател да търси сметка от българските граждани, когато са преживяли такова нещастие. Това е брутално и скандално! Всеки може да е на мястото на това семейство и от всеки ще бъде поискано извинение. Сега вероятността премиерът да се яви на публично място и да бъде освиркан е много голяма, заяви още Иван Костов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст