Агенцията по храните проверява кухните на заведенията

Migration Image

Приоритет в дейността на Агенцията по безопасност на храните тази година ще бъдат кухните в ресторантите и хотелите. Това обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по време на отчета за първата година от създаването на ведомството. Инспекторите ще влязат зад луксозните витрини, каза той. Те ще проверяват начина на съхранение на храните и начина на приготвяне. Освен това ще се следят системите за контрол. Например дали местата за хранене в заведението отговарят на работните места в кухните.

Искаме да въведем правила и контрол за хората, които приготвят храна да бъдат с нужната квалификация, заяви изпълнителният директор на Агенцията по храните д-р Йордан Войнов. Те трябва да спазват хигиенните норми. Акцентът ни през тази година ще бъде да продължим да налагаме стандартите на храните, добави Войнов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Очаквате ли цените на имотите да се повишат още след влизането ни в еврозоната?

Подкаст