Еврофутбол 2012 започва !

Migration Image

За 14-ти път тази вечер ще се съберат страните от Стария континет, за да премерят сили в поредното Европейското първенство по футбол.

Дванадесетминутната церемонията по откриването ще е на Националния стадион във Варшава предиnbsp;първия мач, който започва в 19 часа.

За първи пътnbsp;Европейско първенство по футбол ще се проведе в Централна и Източна Европа, а домакини са Полша и Украйна. За целта двете страни специално обновиха стадионите във Варшава, Познан, Вроцлав, Гданск, Киев, Лвов, Донецк и Харков. На техните терени ще се изиграят общо 31 мача от първенството, в което за последен път участват 16 отбора. На следващото европейско – във Франция през 2016 г., титлата ще си оспорват вече 24 състава.nbsp;

В група А са отборите на домакина Полша, Гърция, Русия и Чехия.

В група В попаднаха Холандия, Дания, Германия и Португалия, а в група С – е настоящият европейски шампион Испания, заедно с Италия, Ирландия и Хърватия.

В група D е другият домакин – Украйна, който ще премери футболните си умения с отборите на Швеция, Франция и Англия.

Очакванията са около 150 млн. зрители да станат свидетели на откриването и първия мач – между домакина Полша и Гърция. Общо от 206 държави е имало запитвания за билети за евромачовете, съобщиха организаторите. Само УЕФА е раздала осем хиляди акредитации.nbsp;

Талисманите на Еврофутбол 2012 са Славек и Славко.

Всеки ден ще се играят по два мача само от една група. Тази вечер от 21.45 часа е вторият шампионатен мач между отборите на Русия и Чехия.

На 1 юли ще разберем и кой ще е новият футболен крал на Стария континент през следващите четири години. Финалът е на Олимпийския стадион в Киев. Досега нито един отбор не е печелил титлата в два поредни шампионата.

Рекордьор по шампионски титли е Германия – с три (1972, 1980 и 1996). С по две шампионски звания са Испания (1964 и 2008) и Франция (1984 и 2000). По веднъж са печелили СССР (1960), Чехия (1976), Италия (1968), Холандия (1988), Дания (1992) и Гърция (2004).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст