Сапьори влязоха в района на взривения склад край Петолъчката

Migration Image

Специализирана група за обезвреждане на експлозиви влезе в района на взривения през седмицата склад за утилизация на снаряди край пътен възел bdquo;Петолъчкатаldquo;. На мястото започнаха и процесуално-следствените действия под ръководството на окръжния прокурор на Ямбол Георги Ханджиев. След като районът бъде напълно обезвреден, в него ще могат да влязат криминалисти и съдебни медици, за да съберат необходимите доказателства по случая.

Продължава издирването на изчезналите тримата работници, които в момента на взрива са били в склада. Според експертите шансовете те да бъдат намерени живи са минимални. На 7 юни в района бяха открити части от тела, но тепърва трябва да се установи чрез ДНК-експертиза дали те са човешки или животински.

За разчистването на терена собственикът на взривения склад – Берета трейдингrdquo; е поканил специализирана чуждестранна фирма, която е партньор на дружеството. Тя ще стартира работа веднага, след като бъде възстановен нормалният достъп до терена, а всички разходи ще бъдат поети от bdquo;Беретат рейдинг.

Безвъзмездна помощ от 1000 лв. ще получат най-тежко пострадалите работници във взривените складове Стралджа-Мараж, а на всички останали ще бъдат изплатени по 500 лева. Това заяви управителят на оръжейната фирмата Десислав Делев. От берета Трейдинг ще поемат разходите и по възстановяване на пострадалите жилищни и обществени сгради в района, като се изчаква да приключи огледът и оценката на застрахователите.

Пътят за Бургас през Петолъчката и село Лозенец засега остава затворен, докато пътното платно не бъде обезопасено напълно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст