Бойко Борисов: Приветстваме инвеститорите с реално производство

Migration Image

bdquo;Приветстваме всички инвеститори, които реално влагат средства в производство и в разкриване на нови работни местаrdquo;. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес официално откри филиала на фабрика АЛС България в село Мусачево. bdquo;Сами виждате, че когато има политическа и финансова стабилност в държавата, когато имаме най-ниските данъци в Европейския съюз и работим по изграждането на пътната инфраструктурата, успяваме да привличаме нови инвеститориrdquo;, отбеляза Борисов. Той допълни, че ще разпореди да бъде извършен ремонт на пътя, водещ до фабриката край с. Мусачево.

Инвестицията в производството възлиза на 4 млн.евро, като очакваният размер на реализирания приход в края на годината се предвижда да достигне 30 млн. евро. В завода са разкрити 500 работни места.

bdquo;Това което ни привлече към България и към решението да разкрием фабриката си тук беше членството на страната в ЕС, ниските корпоративни данъчни ставки, както и стабилната политическа и икономическа средаrdquo;, отбеляза изпълнителният директор на южноафриканската компания Йоханес Магоджайн. bdquo;Заработихме с пълни обороти само за три месеца и това е доказателство за качествата на мениджмънта и персонала в българската компанияrdquo;, допълни Магоджайн.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев увери инвеститорите и акционерите в готовността на правителството да запази макроикономическата стабилност и благоприятния климат за инвестиции в България. Добрев посочи фабриката като пример и визия за предприятие в сферата на производството, с висока добавена стойност.

Посланикът на Република Южна Африка Шийла Камерър, отбеляза, че през 2012-а се навършват 20 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави. bdquo;Това събитие е сигнал за нарастващия интерес на южноафриканските предприятия към възможностите, които България предлага в областта на търговията и промишленосттаrdquo;, допълни Камерър

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст