Левицата иска изслушване на Цветанов и Ангелов за взривовете

Migration Image

Да бъде изнесена цялата информация за взривените цехове за утилизация на боеприпаси край пътен възел Петолъчката.За това призова депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов в декларация от парламентарната трибуна на Народното събрание. Каква е политическата отговорност на министрите на вътрешните работи и на отбраната за инцидентна, попита още депутатът.

От левицата настояват за изслушване на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в пленарната зала за цялостната ситуация в района и трагедията, както и за изслушване на министъра на отбраната Аню Ангелов в Комисията по външна политика и отбрана.

Предлагаме да се приеме цялостна програма за утилизация, както и оценка на действащото законодателство. Има необходимост да се анализират и предложенията, свързани с бъдещето на утилизацията и възможностите тя да се извършва извън страната, заяви още Мерджанов.

Искаме ясна позиция по какъв начин ще се подпомогне общината за премахване щетите от взривовете не само непосредствено на територията на взривовете, а в по-широк радиус, каза още депутатът от левицата.

Призоваваме да не се забравят хората. Става въпрос за трагедия и пострадали. Конкретният взрив може да взриви държавата. Не приемаме абдикирането на държавата от трагедията, каза още Атанас Мерджанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст