Андонис Самарас остава под лекарско наблюдение

Migration Image

Премиерът на Гърция ще бъде изписан днес от болницата, съобщават световните агенции. Андонис Самарас обаче остава под лекарско наблюдение като не му се разрешава да се разхожда. Заради това той няма да присъства на срещата навърха на Европейския съюз на 28 и 29 юни. Гръцката делегация ще бъде водена от министъра на външните работи Димитрис Аврамопулос.

Заради здравословното състояние на Самарас и на финансовия министър Василис Рапанос посещението на представителите на тройката международни кредитори на Гърция – Европейския съюз, ЕЦБ и МВФ, беше отложено за юли.

Гръцкият консерватор Андонис Самарас беше натоварен да сформира правителство на южната ни съседка от президента на страната, след като получи парламентарната подкрепа на другите две партии, които заеха второ и трето място в изборите на 17 юни – на социалистите от ПАСОК и на умерената лява партия Демократична левица.

Шестдесет и еднагодишният Самарас, председател на партия Нова демокрация, спечели парламентарните избори, но без да получи абсолютно мнозинство.

Сформирането на коалиционно правителство беше очаквано с нетърпение от кредиторите на страната, като крачка към постепенно решаване на натрупалите си проблеми и прилагане на необходимите реформи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст