ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Капман Грийн развива соларни проекти

Migration Image

Капман Грийн Енерджи фонд АД приключи процедурата по продажба на права за участие в обявеното увеличение на капитала, съобщиха от фирмата. Размерът на емисията е 2 млн. лв., а до момента всички права са записани, което означава продажба на всички нови акции.

Това е първото увеличение на капитала от няколко години насам, което успява да фокусира интереса на инвеститорите на БФБ-София. Кредитът на доверие, който ни гласуват всички блокирали права инвеститори, в т.ч. институционални, юридически, а също и физически лица, още повече повишава мотивацията ни Капман Грийн Енерджи фонд да бъде публично дружество, заяви Николай Ялъмов, представляващ изпълнителния член на съвета на директорите на компанията.

Крайната дата за заплащане на акциите от емисията е 12 юли. Тогава ще стане ясен окончателния резултат от публичното предлагане.

Междувременно дружеството започва втората фаза на проекта, в която е предвидено търсенето на подходящи обекти за изграждане на покривни соларни инсталации. Основният фокус за инвестиране на средствата, събрани чрез увеличението на капитала, е построяването на малки соларни инсталации до 30 kW. Очакванията са те да предизвикат интереса на малки и средни български фирми, както и частни лица, които търсят по-добра доходност за вложенията си.

За едно семейство и домакинство инвестирането във такава фотоволтаична система ще значи алтернатива на депозита. На практика такива инвеститори ще могат да ползват и друга привилегия, тъй като по-лесно ще получават и допълнително финансиране поради по-добрия си клиентски профил.

Според данни на Капман Грийн Енерджи фонд инвестиция във соларна инсталация от 17 хил. лв. ще се изплаща за период от седем години и ще носи годишен приход от продажбата на енергия в размер на 2 800 лева. Дружеството е привлякло като партньор водещия в областта европейски доставчик – австрийската Алпине Енерджи Остеррайх Гмбх, който ще подпомага финансирането и инсталирането на соларни модули.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст