ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бургасбус ремонтира сервизните халета с европейски средства

Migration Image

Управителят на Бургасбус ЕООД инж. Петко Драгнев официално подписа договор за финансиране от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма Развитие на човешките ресурси, по схема Безопасен труд, съобщиха от община Бургас. На събитието, състояло се вчера в София, дружеството получи от министър Тотю Младенов специална грамота за инвестиции в безопасни условия на труд.

Договорът предвижда общинският превозвач да реализира проект за придобиване на сертификат за безопасност на труда и да внедри нова, по-ефективна организация на труда. С европейско финансиране ще се ремонтира и поднови електрическата инсталация в сервизните халета на фирмата. Проектът е класиран на четвърто място в страната от общо 239 дружества, одобрени за финансиране по Схема Безопасен труд. Общата му стойност е над 107 хил. лева.

Това не е първият спечелен от Бургасбус европроект. Преди две години успешно приключи обучение на служители от фирмата за придобиване на правоспособност за водачи на тролейбуси и за работа с хора в неравностойно положение.

Предстои подписване на договор за финансиране на още един одобрен от Агенцията по заетостта проект, ориентиран отново към човешките ресурси по схема за финансиране Социални иновации в предприятията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст