ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Разпределиха 3.3 млн. лв. за покриване на щети от бедствия

Migration Image

Ще бъдат отпуснати 3.3 милиона лева от републиканския бюджет за покриване на щети от бедствия, реши Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Заседанието бе ръководено от вицепремиера Цветан Цветанов. В работата му взеха участие министрите на икономиката, енергетиката и туризма и на околната среда и водите. На заседанието присъстваше и областният управител на Перник.

За преодоляване на последиците от земетресението на 22 май, на общините Перник и Радомир се предоставят 567 хил. лева, изцяло за ремонт на жилищни сгради.

Комисията одобри 1.2 млн. лева за възстановяване на рибарското пристанище и яхтения терминал в град Бяла, след щети от щорм през февруари. Предвижда се 600 хиляди от тях да бъдат изразходвани през 2012 година.

На пострадалите от наводнението на 6 февруари в Свиленград се отпускат 65 хил. лева, които са за изграждане или укрепване на жилищни имоти и разплащане на разходи за строителни материали. За унищожаване на опасни отпадъци се предоставят 400 хил. лева на МВР. За щети, причинени от високите води на река Струма, на МРРБ се отпускат 530 хил. лева за укрепване на главния път Е-79 София ndash; Кулата. Останалите средства са за ремонт на обществени сгради със щети от бедствия и за почистване на речни корита.

Част от исканията за финансиране на неотложни възстановителни работи на общински сгради се отлагат за уточнения и представяне на изискващите се проекти. Без решение за финансиране остават отделни молби за възстановителна помощ, по които ще се извършат проверки за спазването на строителните норми и за решенията на местните власти във връзка с осигуряването на жилища за останалите без подслон хора.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст