ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Аню Ангелов: Сливаме военноморските бази във Варна и Бургас

Migration Image

Единствената структурна промяна във Военноморските сили през тази година ще бъде обединяването на военноморските бази в Бургас и Варна. Това заяви военният министър Аню Ангелов, който заедно с началника на отбраната генерал Симеон Симеонов присъстват на Деня за високопоставени гости на военноморското учение с международно участие bdquo;Бриз 2012.nbsp; Той уточни, че сливането се налагало, тъй като двете бази имали дублиращи се функции. След промяната командването ще бъде в Бургас, а във Варна ще има само пункт за базиране.
Според Бялата книга и Плана за развитие на въоръжените сили ще бъдат пенсионирани определени кораби през декември, каза още Ангелов. Той обаче не уточни нито вида, нито класа на бойните съдове, които ще бъдат пратени в резерва.
Министърът коментира и темата за утилизацията на излишни боеприпаси. Според него е необходимо да се намали до минимум нуждата от утилизация за сметка на унищожаването на снаряди, патрони, ракети и мини. bdquo;В Българската армия има 10 хиляди тона излишни боеприпаси, като се предвижда 4 хиляди от тях да бъдат унищожени, а останалите ще бъдат продадениldquo;, допълни още Ангелов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст