ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Откриха дизефектант в две хранителни добавки

Migration Image

Наличие на дезинфектант е открит в хранителните добавки Цитрогард и Цитросепт джуниър плюс, произведени от Цитросепт ЕООД и Цитрогард ЕООД. Това показват резултатите от официалните проби, изследвани в акредитирана лаборатория в Хамбург, съобщи Министерството на земеделието.

След получен сигнал по-рано този месец, за наличие на дезинфектант в хранителните добавки Цитрогард и Цитросепт джуниър плюс, Българската агенция по безопасност на храните забрани цялото налично количество от добавката в страната. Бяха взети официални проби и изпратени за лабораторно изследване в Германия. Резултатите потвърдиха наличие на Бензетониум хлорид, неразрешен за влагане в храни дезинфектант. bdquo;Ще информираме прокуратурата, тъй като за мен това е криминално деяниеldquo; заяви шефът на Агенцията по храните д-р Йордан Войнов.

Преди три седмици Агенция започна изтеглянето на всички налични количества от хранителните добавки от търговската мрежа. Към момента са изтеглени близо 5000 опаковки, които ще бъдат унищожени. По случая се води разследване и от икономическата полиция и прокуратура.

Агенцията по храните призовават всички потребители, които са купили от хранителните добавки Цитросепт джуниър плюс и Цитогард да не ги консумират.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст