ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Почетоха паметта на загиналите при атентата

Migration Image

Въпреки голямата трагедия на летище Сарафоов, животът продължава, заяви по време на възпоменателната церемония в памет на жертвите от терористичния атентат министърът на туризма на Израел Стас Мисежников. Той изтъкна, че двете държави винаги са били в приятелски отношения не само в областта на туризма, но и на експертно равнище. Министърът заяви, че е дошъл на посещение в България, за да увери израелските туристи, че обстановката в страната е спокойна, както е във всяка друга. По думите му България се посещава всяка година от около 170 хил. израелски граждани, като идеята е техният брой да нарасва през следващите години.

Израелския министър на туризма е увереност, че зад терористичните актове както на бургаското летище, така и срещу други държави в света е Техеран. bdquo;Отговорността за тях е Иран и терористичните организации bdquo;Хизбуллаrdquo; и bdquo;Ал Кайда. Именно затова всички държавни ръководители трябва да се противопоставят на тази политикаrdquo;, заяви Стас Мисежников. Той изрази съболезнованията си към роднините и близките на загиналите на летището в Бургас и заяви, че посещението му е израз на готовността на Израел да застане с твърда ръка срещу тероризма.

Българският му колега Делян Добрев също дойде да почете паметта на загиналите израелски туристи. Той добави, че се надява никъде по света да не се повтарят подобни терористични атаки. Важното е ние да убедим всички туристи, че държавата е предприела необходимите мерки и е осигурила тяхната сигурност, както по летищата, така с автобусите, така и в хотелите с увеличената охрана, за да сме сигурни, че този инцидент няма да има отрицателно влияние върху ръста, който ние очакваме от израелски туристи включително през тази годинаrdquo;, заяви Делян Добрев.

Възпоменателната церемония завърши с религиозна молитва, отслужена от израелски духовници, след което двамата министри се срещнаха с български туроператори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст