ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Връщаме 198 берачи на боровинки от Швеция

Migration Image

Общо 198 от изпадналите в беда български граждани, пристигнали на сезонна работа в Швеция, вече пътуват за България, съобщиха от Министерството на външните работи. Те потеглиха вечерта на 25 юли от Стокхолм с три автобуса, предоставени от шведските власти. Българското посолство осигури храна и вода за цялата група.

Училище, в близост до посолството ни, е оборудвано с легла, душове и храна, в което да бъдат настанени следващи групи наши берачи на боровинки. Средствата за техния превоз са осигурени от българското правителство.

Общо 6 микробуса на МВнР вече заминаха за Стокхолм. С тях могат да бъдат транспортирани 42 българи. Днес по обяд предстои отпътуването на два автобуса на Министерство на отбраната, които ще приберат още 93 души.

В Стокхолм пристигна ръководителят на Службата по трудови и социални въпроси в мисията ни в Берлин, който да окаже съдействие на посолството ни в шведската столица. Българските дипломатически представители са в постоянна връзка с местните власти и при необходимост ще съдействат на изпадналите в затруднение сезонни работници. В случай на нужда шведската полиция ще окаже сътрудничество по локализирането на желаещите да се приберат в родината си български граждани.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст