Павлова: Даваме 20 млн. лв. за развитие на туристическия продукт

Migration Image

По оперативна програма за развитие на туристическия продукт в цялата страна са одобрени 8 проекта на стойност 13 млн. лева. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Първомай където откри обновената градска среда. Тя уточни, че ресурсът на програмата е за близо 20 млн. лв.,а близо 90 общини вече са получили одобрение. За останалите все още неусвоени 7 млн. лв. общините могат да кандидатстват до край на септември, каза още Павлова

Тя уточни, че близо 320 млн. лв. са предвидени за развитие на туристическата инфраструктура за цялата страна.

Първомай е една от най-активните малки общини в страната, които реализират няколко проекта по Оперативна програма bdquo;Регионално развитиеrdquo;. Те са за градската среда, като този, който открихме, образователната инфраструктура и в областта на превенцията против наводненията, заяви министърът.

Пожелавам на всички жители на Първомай да ползват със здраве новата си придобивка. Като идвах насам, забелязах, че не са маркирани преасфалтираните 16 улици. Затова се обръщам към кмета със заръка, за сметка на бюджета на общината, да маркира улиците, за да бъде по-безопасно движението. Детските площадки са едни от най-хубавите в страната. Нека майките и бабите, без които не можем, с удоволствие да ползват новите придобивки, допълни Павлова.

Проектът за обновяване на градската среда в Първомай е за 4 020 862 лева. Инвестицията включва рехабилитация на 16 улици и внедряване на енергоспестяващо улично осветление. Проектът обхваща още реконструкция на тротоари и велоалеи, модернизация на спортни площадки, озеленяване и създаване на кът за отдих.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст