Ковачева: Да бъдат наказани съдиите, бавещи мотивите по дела

Migration Image

Всеки един съдия, които с години забавя мотиви и има погасяване на давност на цели производства, трябва да бъде наказан. Това заяви пред журналисти министърът на правосъдието Диана Ковачева.

По рано днес Висшият съдебен съвет предложи Инспекторатът към ВСС да провери цялата дейност на зам.-председателя на Софийския градски съд Петя Крънчева, която е и ръководител на наказателното отделение.

Според Ковачева провинилите се магистрати трябва да подлежат на санкция, ако проверката на Инспектората докаже тяхната вина.

Не мога да преценя дали проверката срещу съдия Крънчева е закъсняла, посочи още правосъдният министър. Тя уточни, че проверка на Инспектората е имало още миналата година. Добре е този въпрос да бъде адресиран към ВСС, не е работа на министъра да коментира това. Става въпрос за идентичен случай подобен на случая с Мирослава Тодорова, при който информацията постъпва след погасяване на дело с изтекла абсолютна давностrdquo;, каза още Ковачева.

Според нея всички съдии, които забавят дела и най-вече, когато става въпрос за погасени по давност производства, трябва да бъдат разгледани във ВСС, и при доказване на нарушенията, те трябва да понесат отговорността си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст