По 8.50 лв. е вноската за Гаранционния фонд по Гражданска отговорност

Migration Image

Определен е размерът на вноските за Гаранционния фонд по всяка една полица по Гражданска отговорност на автомобилистите и Злополука на пътниците, които застрахователите, предлагащи задължителните застраховки трябва да внасят, както и сроковете и реда за тяхното набиране. Решението е гласувано на проведеното днес (25 септември) заседание на Комисията за финансов надзор.

Размерът на вноската не се променя и остава 8.50 лв. за всяко отделно моторно превозно средство със сключена Гражданска отговорност на автомобилистите. Вноската на застрахователите, предлагащи в България задължителната застраховка Злополука на пътниците, остава 0.15 лв. за всяко място, без мястото на водача, за което е сключена задължителната застраховка.

Дължимите вноски от застрахователите, които предлагат задължителните застраховки Гражданска отговорност на автомобилистите и Злополука на пътниците в средствата за обществен превоз, трябва да се превеждат по сметка на Фонда ежемесечно до 10-то число на втория месец, след месеца на сключването на застраховките, уточниха от комисията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст