Подписан е договор за изграждане на язовир „Луда Яна” в Панагюрище

Migration Image

nbsp;Договор за изграждане на язовир bdquo;Луда Янаrdquo; в Панагюрище бе подписан от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев и консорциум bdquo;Г.Каравокирис и партньори инженерни консултанти С.А. ndash; Едафос инженерни консултанти С.Аrdquo;, съобщи от пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоутройството.

Срокът за изпълнение на договора е 38 месеца, като се предвижда строителството на язовира да започне през 2013 година. Стойността на проекта е 1.392 млн. евро.

Язовир bdquo;Луда Янаrdquo; ще доставя питейна вода за над 45 хил. души в района на Панагюрище. В момента градът се водоснабдява от магистрален водопровод bdquo;Марицаrdquo;, който е на повече от 30 години и е крайно амортизиран. По тази причина и заради продължителното засушаване, довело до силно намаляване на обема на ползваните водоизточници, от 18 юли 2012 г. в Панагюрище е въведен режим на водоподаването.

Изграждането на яз. bdquo;Луда Янаrdquo; ще реши трайно проблема и ще осигури достатъчно количество вода за питейни нужди. Строителството на язовира ще подобри жизнената среда в региона и ще създаде работни места за времето до неговото завършване.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст