Станишев защити в парламента рапърите Мишо Шамара и Сарафа

Migration Image

Лидерът на Коалация за България Сергей Станишев защити в парламента рапърите Мишо Шамара и Сарафа, привикани в следствието, за да дават обяснение за последния си хит, в който осмиват ГЕРБ.

Снощи прочетох една покъртителна новина в българските медии – новина, на която първо не можех да повярвам, че чета и че съществува в Република България. Тя е следната – рапърът Серафим Мартинов-Сарафа е извикан в националното следствие, за да се обясни за текстове на песните си. Причината е песента bdquo;Бяло, зелено и червено, изпята с Мишо Шамара, в която се пее – bdquo;не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред, заяви лидерът на социалистите. Той уточни, че от националното следствие са потвърдили, че има производство срещу Мишо Шамара за обругаване на националния герб и националното знаме. Досъдебното производство по чл. 108 ал.2 от Наказателния кодекс, което гласи – който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България се наказва с лишаване от свобода до две години или глоба до 3000 ле.а

Преди дни казах, че на предстоящите избори алтернативата пред всеки българин е – свобода или ГЕРБ. Много хора и журналисти в това число ми зададоха въпроса какво имам предвид. Ето това имам предвид – този модел на управление. Искам да ви кажа, че тук вече се оляхте. То се вижда в каква среда на полицейщина, сплашване, репресии и абсурди ще живеем през следващите десет месеца, каза още Станишев.

Той предложи на управляващите, с цел логичен завършек на модела им на управление, редица промени в Конституцията, като възстановяване на член 1-ви, който гласи – водеща и ръководна сила в държавата е партия ГЕРБ.

Предлагам още в чл. 2 названието на страната да се изписва bdquo;Република Б.Б. България, за да се знае чия е., а в чл. 3 пожизнен министър-председател и ръководител на ръководната сила да бъде г-н Бойко Борисов. Предлагам в чл. 4 гербът на държавата да бъде горд лъв с превит кръст и склонена глава, а в дясната си лапа държи бухалка, в зъбите си здраво стиска сноп гербери. Главата на лъва пък да бъде увенчана с полицейска фуражка, заяви още Станишев. В чл. 5 – химнът на България да бъде песента bdquo;Всичко за благото на човека, знаем и името на човека в изпълнение на Веселин Маринов, предложи още лидерът на социалистите.

Той не спря до тук. Според него би било нормално за властта у нас да промени и чл. 6, който да гласи, че частната собственост е неприкосновена до поискване от представители на ГЕРБ. Член 7 – ми на Конституцията пък може да бъде ревизиран така : Държавната и общинска собственост са защитени до поискване от представители на ГЕРБ.

Станишев предложи още няколко промени в Основния закон, които услужливо биха бетонирали за дълги години властта на партията, ръководена от Бойко Борисов.

Може да ви звучи провокативно, но замислете се в каква държава живеем днес. Искам да заявя, тъй като аз споделям и се присъединявам към думите – не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба – очаквам МВР, следствието и прокуратурата да се самосезират и да предприемат незабавно действие срещу мен.

Хора, живеем в 2012г., в страна-член на ЕС. Освестете се! Така не може. Спрете това безумие, защото е ясно, че се изпълнява политическа поръчка на управляващите. Демокрацията е под заплаха, заяви емоционално лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст