Розовото хапче и аурата на светеца

Migration Image

Обожествяването на премиера Бойко Борисов върви с пълна пара. Не е далеч денят, когато аурата му ще блесне на хоризонта и ще окъпе в светлина потъналия в тежки мисли за материалното български народ. Тогава хората ще вдигнат глави и с нов пламък в очите ще тръгнат след спасителя. Всякакви ограничения във времето, наричани в материалния свят мандат, ще отпаднат от само себе си и водачът на българите ще ги поведе към вечността.

Надеждата, че това ще се случи, трепка в сърца ни, особено след интервюто на светиня му пред Euronews. Високо, високо стъпил, да се види отвсъде, премиерът благо проговаря: Имам прекрасно минало. Всички обвинения срещу мен са измишльотини на Станишев. Всичките ми постъпки са прозрачни и ясни за българския народ. Признанието му дойде в отговор на въпрос дали познава лично лица, замесени в организираната престъпност.

Категоричността на министър-председателя ни кара да се замислим и да се вгледаме дълбоко в себе си. Питаме се тревожно: абе дали аз нещо не съм наред? Дали не дойде време да си взема розовото хапче?

Очевидно това време е дошло. Но не сме го забелязали, защото сме били унесени в мисли за материалното. Така не сме забелязали как нечии аури, най-вече на премиера, вече светят с чиста, божествена светлина. Сред тях е и тази на бившия съдружник на Бойко Борисов от прекрасното му минало Румен Николов-Пашата, един от основателите на легендарната групировка СИК.

Но, изглежда, още в онези години ние нещо сме били объркали, за да наричаме това средище на благородни, фини, пречистени души силова структура! Не, сакън, обитавали са го люде, потънали в мълчание, отворили широко третото си око и седем чакри в медитативен транс, бродейки по невидимия път към дълбините на неосъзнатата красота на света! Някои от основателите на това свято средище вече са във вечността, докъдето ги заведе пътят на състрадание, смирение и любов.

Колко слепи сме били да вярваме в зловредни приказки, че Пашата и Бойко Борисов били съдружници в ИнтербулпредАД и Тео ИнтернешънълАД, които се били забъркали в някакви далавери с производство на цигари менте?! Или в измислени доклади на бившия американски посланик Джон Байърли, публикувани в Уикилийкс?

Посветените казват, че всички живи същества имат аури. Човешката е трииизмерна, има формата на яйце и се простира от 2 см до 3.5 м от физическото тяло. Аурата на високоеволюиралите души, необременени от кармично прераждане заради тъмно минало, е много по-голяма и може да се разпростре на километри от физическите тела. Нещо подобно са виждали и нашите иконописци, които изобразявали Богородица, Бог и светците в ореола от мека светлина.

Какво ли ще види председателят на Специалната комисия по организирана престъпност, корупция и изпирането на пари (CRIM) към Европейския парламент Соня Алфано, ако обещанието й да изслуша премиера Бойко Борисов за миналото му се реализира? В началото на седмицата съветът на координаторите на CRIM отхвърли искането за изслушване, подадено от български журналисти. В сряда (26 септември) обаче Алфано и докладчикът от Прогресивния Алианс на социалистите и демократите Рита Борселино обявиха, че са подкрепили предложението за организиране на изслушване на тема корупцията в страните членки, включително и Италия и България, в рамките на комисията Антимафия.Предложението им не бе одобрено, но те имат намерение отново да повдигнат въпроса в комисията Антимафия.

И ето че сме на кръстопът. Закриваме с ръка очи от светлината, струяща от пречистената от тъмно минало и лоши помисли премиерска душа, за да не изгори зениците ни. Отпред е нашенският спасител, от другата страна ни глаголят светците от ЕС. Впиваме поглед дълбоко в себе си, отдето иде глас: я хвърли розовите хапчета и се изправи!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст