Станишев: С подписката за референдум за „Белене постигнахме победа за пряката

Migration Image

Поздравявам всички хора, които се включиха в най-голямата в съвременната история на България подписка за референдум за АЕЦ Белене. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като проверката на ГРАО показа, че има необходимия брой валидни подписи, което прави референдума за изграждане на втора ядрена централа задължителен.

Лидерът на социалистите благодари на членовете на Инициативния комитет за подписката и на всички активисти, които участваха и постигнаха този резултат. bdquo;Това е голяма победа за пряката демокрация в България и за всички хора, които искат гласът им да бъде чут и важните решения за България и гражданите да се взимат по прозрачен и демократичен пътrdquo;, изтъкна още Станишев. Според него е видимо, че спешното представяне на нов инвеститор от правителството е свързано и с тези резултати. bdquo;Става ясно още, че безбройните приказки на управляващите ndash; че проектът е икономически неизгоден и че няма да има пазар за него ndash; не почиват върху здрава основа и са пълна пропаганда, каза още Станишев.

Той бе категоричен, че БСП ще държи решенията по отношение на бъдещето на атомната енергетика, които влияят върху икономическото развитие, енергийната независимост на страната и върху цената на тока, да се взимат демократично, прозрачно и с ангажираност на държавата в тяхната реализация. bdquo;Водещ приоритет трябва да са националните интереси на България и интересите на потребителитеrdquo;, добави лидерът на социалистите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст